Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali Açıldı

Antalya sebze ve meyve halinin açılış konuşmasında tüm vatandaşlarımızın, köylülerimizin, üreticilerimizin, turizmcilerimizin ve esnafımızın hizmetinde olmayı, gece gündüz demeden çalışmanın görevim olduğunu söyledi.

Kasım 29, 2022 - 08:08
Ocak 31, 2024 - 13:56
 0  77
Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali Açıldı

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali 2022-2023 sezonu törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sezon açılışında yaptığı konuşmada, “Gece gündüz demeden tüm vatandaşlarımızın, köylülerimizin, üreticilerimizin, turizmcilerimizin ve esnafımızın hizmetinde olmak benim görevim. Çünkü gerçekten üretmeye ihtiyacımız var” dedi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca'nın yanı sıra; Toptancı Hal Yaş Sebze-Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ve kamu kurumları katıldı.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali 2022-2023 sezonu

Muhittin Böcek, tarımın ülke ekonomisine katkısının yüksek olduğunu ve kentin verimli topraklara sahip olduğunu söyledi. Belediye olarak sulama suyunda enerji desteği, dijital tarım uygulamaları, fidan, fide dağıtımı ve hayvancılıkla ilgili birçok konuda üreticiye destek olduklarını belirten Böcek, 51 sulama kooperatifinin yüzde 80'ini karşıladıklarını vurguladı. Destekledikleri sulama kooperatifi sayısını 55'e çıkaracaklarını belirten Böcek, "Antalya'daki çiftçilerimiz Türkiye sebze üretiminin yüzde 50'sini üretiyor. Örtü altı üretiminde de yüzde 67 ile birinci sıradayız. tüccar rahat ve biz üzerimize düşeni yapıyoruz.

'Yerli olarak geliştiriyoruz'

Mazot, gübre ve ilaç gibi girdi kalemlerindeki zamlara da değinen Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi'nin sulama suyunda enerji desteği, dijital tarım uygulamaları, fidan, fidan dağıtımı ve hayvancılıkla ilgili birçok konuda çiftçinin ve yetiştiricinin yanında olduğunu söyledi. 51 sulama kooperatifinin sulama suyundaki enerji ihtiyacının yüzde 80'inin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Başkan Böcek, "Destek verdiğimiz sulama kooperatifi sayısını 55'e çıkarıyoruz." dedi.

Haller Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz da Antalya Hal'in ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan bir merkez olduğunu belirtti. Türkiye Nakliyeciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, son yıllarda girdi maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını belirtti. Konuşmaların ardından sezon dualarla açıldı.

https://www.dunya.com/

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Medya Haber Türkiye genelinde iş geliştirme söz konusu olduğunda medya haberleri meslek veya sektör açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda ilgili çalışmalar devam etmektedir.