Elektrikli Çit Sistemi Nedir?

Elektrikli çitler, bir enerji kaynağı kullanarak hayvanları korur. Bu enerji sayesinde yırtıcı ve vahşi hayvanları korumak mümkündür.

Mayıs 26, 2022 - 09:43
Ocak 31, 2024 - 17:43
 0  62
Elektrikli Çit Sistemi Nedir?

Elektrikli çitler, bir enerji kaynağı kullanarak hayvanların korunmasına yardımcı olan ürünlerdir. Bu enerji sayesinde yırtıcı ve vahşi hayvanları korumak mümkündür. Elektrikli çit telleri sayesinde ortamda güvenirliği sağlayabileceğinizi söyleyebiliriz. Elektrikli çitler sayesinde güvenilirlik ve maliyet düşük tutulacaktır. Elektrikli Çit, Avrupa'da tarım ve hayvancılık sektöründe 1990 yılından bu yana arazileri yabani hayvanlardan korumak amacıyla kullanılmakta; Hayvancılık sektöründe çiftlik sahipleri tarafından hayvanlarını otlatmak amacıyla kullanılmaktadır. Ülkemizde de son yıllarda büyük talep ile kullanılmaya başlanmıştır.

Elektrikli çit sistemi


Son derece modern çitler olarak bilinen elektrikli çitler, hayvanların güvenli bir şekilde tutulmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu sistemler bakımını üstlendiğiniz hayvanların psikolojisinin korunması açısından da büyük önem taşıyor. Elektrikli çit sistemleri hayvan eğitiminde de kullanılan ürünlerdir.

Genellikle hayvan çiftliklerinde bu çit sistemleri sıklıkla kullanılmaktadır. Hayvanların doğaya kaçmasını engelleyen bu sistemlere çit telleri de denilmektedir. Çizilen çizgilerin dışına çıkmadan doğadaki hayvanların bu sınırı aşmadan hareket ettiğini görebilirsiniz.

Elektrikli tel çit sistemlerine sağlanan enerji sayesinde hayvanların güvenilir bir şekilde kontrol edilmesi mümkün olmaktadır. Dışarıda dolaşan yabani hayvanların girişi engellenirken, beslediğiniz hayvanların dışarı çıkması da mümkün olmayacaktır. Çit içerisindeki hayvanlar yabani hayvanlara ve diğer tehlikelere karşı korunacaktır. Ayrıca sitede ayı ve domuz kovucu olarak bulunan ürünlere de göz atın. Elektrikli çit olarak satışa sunulan hazır setler, cihazlar, izolatörler, kapı takımları ve benzeri ürün grupları da bulunmaktadır. Bu ürünlerin yanı sıra güneş enerjisi ürünleri de verimli kullanıma olanak sağlayacak ürünler arasındadır.

Çit sistemi nerelerde kullanılır?


Elektrikli çit, Avrupa'da tarım ve hayvancılık sektöründe 1990'lı yıllardan bu yana yaygın olarak kullanılan bir güvenlik sistemidir. Bu çitler özellikle tarım arazilerinin yabani hayvanlardan korunması ve hayvanların belirli bölgelerde otlatılmasının kontrol altına alınması amacıyla tercih edilmektedir.

Ülkemizde bu teknoloji tarım ve hayvancılık sektöründe etkili bir çözüm olarak benimsenmiştir. Elektrikli çitler düşük maliyetli ve etkili korumalarıyla öne çıkıyor. Elektrik akımıyla çalışan bu çitler, hayvanların veya yabani hayvanların belirlenen alanlardan geçmesini engeller. Bu sayede tarım ürünleri güvende tutulmakta ve hayvanlar kontrollü bir şekilde otlatılmaktadır. Modern tarım ve hayvancılık uygulamalarının bir parçası olan elektrikli çitler verimliliği artırarak sektöre katkı sağlamaktadır.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Medya Haber Türkiye genelinde iş geliştirme söz konusu olduğunda medya haberleri meslek veya sektör açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda ilgili çalışmalar devam etmektedir.